Mandala borduurpatronen


Ik ben op een ongebruikelijke maar leuke manier met mandala’s in contact gekomen. Ik borduurde al een aantal jaren volgens telpatroon. Daar had ik geen zin meer in, dus koos ik 10 kleuren borduurgaren uit en begon vanuit het midden te borduren. Ik besloot om mijn werk steeds naar 4 kanten te spiegelen. Toen ik een doorsnee had van tussen de 5 en de 10 cm kwam er een vriendin van mij en die vroeg mij vol bewondering of ik een mandala aan het borduren was. Ik wist helemaal niet wat een mandala was, dus ik antwoordde haar dat het zomaar zou kunnen maar dat ik daar nog nooit van gehoord had. Een paar maanden later was ik jarig en kreeg ik van haar een heel mooi boek over mandala’s. Mijn interesse was geboren.

Ik borduur nu al meer dan 30 jaar mandala’s. Ik verkoop de patronen van mijn zelf ontworpen mandala’s. Je kunt ze via internet bestellen en als je in de buurt woont, kun je ze bij mij thuis komen kopen.

Je maakt eerst het geld over en dan stuur ik ze op. Er komen uiteraard ook nog verzendkosten bij. De patronen zijn geprint op 100-grams papier. De symbooltjes zijn allemaal duidelijk van elkaar te onderscheiden en groot genoeg zodat je ze goed kunt zien. Er zit een lijstje bij met de benodigde hoeveelheid garen voor als je borduurt op 14-draads stof. Als je op ander stof borduurt dan kun je me een mailtje sturen zodat ik voor je kan berekenen hoeveel garen je dan nodig hebt.

14-Draads is 7 kruisjes per cm, 12-draads is 6 kruisjes per cm. Het is steeds de doorsnee van de mandala Als de breedte anders is dan de lengte dan staan er 2 maten achter elkaar.

Je kunt mij altijd een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen als je interesse hebt, dan stuur ik jouw de voorbeelden van de mandala borduurpatronen.