VERVOLGCURSUS MANDALA TEKENEN (10 lessen)

De vervolgcursus mandala tekenen is bedoeld voor mensen die al eens eerder hier of ergens anders mandala’s hebben getekend. In de beginnerscursus heb je geleerd om verschillende mandala’s te tekenen naar een voorbeeld. Je hebt geleerd om de cirkel in allerlei afstanden te verdelen. Hier gaan we op doorborduren.

We maken een aantal mandala’s waarvan je een werktekening krijgt, maar ook hier kun je heel veel van jezelf inleggen o.a. door de kleurkeuze.

Daarnaast gaan we ook een geboorte- en een naammandala maken. Je gaat dan je eigen naam en je geboortedatum uitwerken in twee numerologische mandala’s.

We gaan met elkaar als groep een symbolenmandala ontwerpen. Dit is leuk en tegelijk heel spannend om te doen, maar het zet je ook op het pad om steeds meer je eigen mandala’s te gaan ontwerpen. Je kunt dan meer en meer in de mandala je diepste gevoelens kwijt zoals kwetsbaarheid, verdriet, boosheid maar ook blijheid en kracht, door dit in je mandala vorm te geven. Hier is moed voor nodig, maar dit proces kan heel helend zijn, dus je wordt beloond voor je inspanningen. Je krijgt er nieuwe inzichten door. Je kunt oude patronen doorbreken en grenzen verleggen.