Lange Chakracursus

 

REIS DOOR DE CHAKRA’S

Deze lange chakracursus bestaat uit 22 lessen van twee uur. We werken elke keer drie lessen met één chakra. Daarna volgt er nog een afsluitende les. In deze 3 lessen doen we een paar kleuroefeningen en we tekenen twee chakra’s. Een met een klanksymbool en een eigen vrije chakra. Daarnaast doen we allerlei oefeningen die met dit chakra te maken hebben. Je houdt een dagboek bij over je eigen ontwikkeling tijdens deze cursus. In dit dagboek schrijf je ook je huiswerk. Dit dagboek is uiteraard helemaal van jou. Je hoeft het aan niemand te laten lezen. We praten wel met elkaar over het huiswerk en de ontwikkelingen, maar je vertelt nooit meer dan je kwijt wil.

 

We beginnen bij het basis- of wortelchakra. Het wortelchakra wordt geassocieerd met de elementaire lichamelijke behoeften en overleving. Dit chakra is verbonden met de zwaartekracht en verbindt ons met het stoffelijk bestaan.

Als tweede tekenen we het heiligbeenchakra. Genot, seksualiteit, koestering, beweging en verandering worden met dit chakra geassocieerd. Het heiligbeenchakra voert ons weg van ons elementaire bestaan en helpt ons de dingen te verwelkomen die het leven de moeite waard maken.

Het derde chakra is het zonnevlechtchakra. Het werken met dit chakra helpt je verschillen te overbruggen en heelheid te verwezenlijken. Het zonnevlechtchakra heeft te maken met het vermogen een unieke persoonlijkheid te zijn en je tegelijk verbonden te voelen met de hele mensheid.

Dan krijgen we het hartchakra. Het hartchakra is het centrale punt van onze reis waar de wereld van de materie en de wereld van de geest bij elkaar komen. Door dit chakra kunnen we vol liefde, mededogen en zonder voorwaarden te stellen omgaan met andere mensen.

Daarna volgt het keelchakra. Het keelchakra houdt verband met communicatie, zelfexpressie en creativiteit door middel van geluid. Als het keelchakra goed functioneert, worden het denken en de spraak trager en wordt de communicatie bedachtzamer.

Als zesde chakra tekenen we het derde-oog-chakra. Het derde oog stelt ons in staat om dingen die niet concreet aanwijsbaar zijn intuïtief te zien.

Dan volgt als laatste het kruinchakra.

Het zevende chakra staat voor verlichting. Het ontwikkelen van de andere chakra’s was een tocht over stapstenen om dit doel te bereiken. Als al onze chakra’s goed werken ‘weten’ we wat ons te doen staat, zonder dat hiervoor een bijzondere kennis vereist is.

De laatste les van onze reis gaan we nog een afsluitende opdracht doen.

Ik hoop dat je na het lezen van deze informatie zin hebt om met mij en met elkaar deze reis te gaan maken.

 

Lange chakra cursus: 22 lessen voor €250,-