Burnout

Je voelt je opgebrand door je baan of door een overbelasting thuis.

 

Je voelt je moe, snel geïrriteerd, gefrustreerd, achterdochtig, hopeloos, machteloos en hebt nergens zin in. Je hebt misschien wel last van slaapproblemen, hoofdpijn of je voelt je rusteloos. Je kunt je niet meer concentreren, je hebt angstgedachten of negatieve gedachten over jezelf. Je bent bang om fouten te maken. Je trekt je terug uit sociale activiteiten en hebt een verminderde belangstelling voor de omgeving. Als je een aantal van deze klachten hebt, zou het misschien wel eens een burnout kunnen zijn.

 

In deze groep wil ik samen met je werken om, vooral in je eigen tempo, de draad weer op te pakken, zodat je weer een beter gevoel krijgt over jezelf en weer plezier krijgt in activiteiten. Niets “moet” in deze groep. Ik probeer je te stimuleren om op een prettige manier bezig te gaan met creatieve materialen. Wat later in je proces kunnen we gaan ontdekken waarom je burnout bent geraakt en wat je er aan kunt doen om het volgende keer te voorkomen.

 

Ik weet dat het moeilijk is om je aan te melden voor deze groep, omdat je totaal geen energie hebt, maar gun het jezelf. Misschien is dit wel de eerste stap in de goede richting.

 

Ik werk in deze groep met minimaal 3 en maximaal 6 mensen in sessies van twee uur. Na een intakegesprek meld je je aan voor minimaal 6 sessies. Na de zesde bijeenkomst evalueren we en kijken of je hieraan genoeg hebt gehad of dat je nog wilt intekenen voor nog een keer 6 sessies.

 

Je bent natuurlijk ook van harte welkom voor individuele therapie als je een burnout hebt.